Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Allmänt,hbl.fi,innehåll

Hur är vädret hos dig?

29 mar , 2011, 12.26 Björn Heselius

 

Pålitlig väderleksprognosAlla pratar om vädret och alla vill att det ska vara bra, både ute och på webben.

Vi har fått kommentarer om att vädret är viktigt i så gott som alla undersökningar och tester vi gjort.

”Det ska vara med, det ska vara bra, det ska vara soligt.”

… men vi har aldrig riktigt fått reda på hur just du vill ta del av vädret på webben.

Är webben ens ditt förstahandsval då det kommer till att kolla in väderleksprognoserna? Hur nära inpå knutarna och hur detaljerat vill du se väderrapporten?

Är det relevant vem som levererar prognosen och är en Flashlösning acceptabel?

Ju mer vi tänker på det här, desto större blir projektet. Därför ber vi dig som läser det här berätta vad du tycker/vill/önskar/avskyr/älskar i väderväg genom en länk eller en kommentar till det här inlägget.

Läs också

14 kommentarer

 1. Johanna skriver:

  Jag kollar vädret nästan enbart på nätet – så detta är jätte viktigt. Och som iPhone/iPad-användare skulle jag föredra en annan lösning än flash.

 2. Mikael skriver:

  Vädret alltid lika viktigt – Flash duger bra, fungerar ju på majoriteten av apparater. Kanske dags för Apple att ändra inställning.

 3. M skriver:

  Jag kollar alltid vädret på webben, men inte på HBL. Med webb-tjänster som t.ex. Forecas har jag svårt att se vad HBL kunde göra som inte gjorts bättre där redan.

 4. Nina skriver:

  Nätet är nog faktiskt den huvudsakliga plats där jag kollar upp vädret. Vill att det skall finnas per stad – så jag kan kolla hur Hfors ser ut de närmaste dagarna. Husis pappersversion räcker inte. Använder främst fmi.fi. På nuvarande Husis sida hittade jag inte ens vädret utan att sätta det i sök fältet.. Tycker dock att Husis väder kan innehålla direkt länk till någon annans tjänst – som pop up.

  Mvh
  Nina

 5. Daniel skriver:

  Apple har rätt inställning och flash är faktiskt ett föråldrat, buggfyllt program som är största orsaken till att datorer och webbläsare kapar. Satsa absolut på html 5 eller någonting annat- absolut inte flash.

 6. G Helander skriver:

  Jag kollar oftast vädret – håll i er – genom fönstret :).
  Men också i samband med TV-nyheterna.
  Tidningsvädret är inte min primära källa, men om (= när) Hbl.fi förser sin väderrapport med bra länkar till riktiga vädertjänster, tror jag det kan bli riktigt bra och kanske rentav en ”primär källa”.

 7. Pajas skriver:

  Jag håller med Johanna och Daniel. Helst inte Flash, eller så borde åtminstone sidan byggas så att samma information visas i något standardformat till oss som inte alltid surfar med Flash (gäller förutom Apples iPhone, iPad och iPod touch även de flesta mobilerna från andra tillverkare).

 8. Tom skriver:

  Ingen Flash, det finns andra sätt!
  Webben och väder går liksom bäst ihop.
  Men till innehållet, varför inte ha ett par dagars historia med tex barometervärde, vindstyrkor och tempetratur för ett par städer så kan man säkert leka spågubbe själv… Se på weatherpro iPhone/iPad appen!

 9. Ville skriver:

  Nätet är min främsta väderspådomskälla, framför allt FMI, men också SMHI, för de har bättre stellituppdatering.
  Husis skulle gärna få köra in isobarkartan också; den kan man dra sina egna slutsatser av, medan de där några molnbilder över Nyland inte säger ett j**la dugg.
  Flash är jobbigt för åldrande maskiner. (vi är många pensionärer på nätet, som inte hela tiden kan hålla sig med sista skriket i PC-väg)

 10. Davis skriver:

  Flash är inte acceptabelt längre, och om ni gör det i flash hamnar ni säkert att göra om det i något annat. Pröva med jQuery eller HTML5 istället.

 11. Max skriver:

  Flash är inte acceptabelt. Specielt inte på en framsida. Det gör sidan alldeles för tung. Ta t.ex. hs.fi som är en otroligt tung framsida. Senast jag kollade var den 2mb+ stor. Al Jazeera English har en rätt så bra framsida, relativt lätt och lättläst.

 12. Vädermannen skriver:

  Webben, men om jag ska se på vädret så är det nog en vädersida och inte en mediasida. Om jag ska kolla nåt med vädret så blir det testbed.fmi.fi, FMI, Foreca, yr.no, wunderground.com. Att ni frågar om en flashplugin låter som att ni koncentrerar er på den tekniska lösningen, och inte vad läsarna vill ha 🙂

  Det finns en massa vädersidor så därför ni borde vinkla till det på nåt vis, några ideer som jag kom att tänka på:
  – ni kunde ha en väderstation och webcam på ert tak
  – för läsare i nyland kunde regnradarn från testbed.fmi.fi vara intressant (som också finns på reklamskärmarna i spåran) – man ser om det råkar vara regn på väg samtidigt man läser Hbl – utan att behöva fara till en vädersida.
  – göra en speciell vädersida, sammanställa väderdata från svenskfinland, läsarbilder (mms), mera redaktionellt material som om olika väderfenomen etc .. kanske läsarnas egna väderstationer från svenskfinland.

 13. Sebastian skriver:

  Snälla, ingen flash!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *