Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

formgivning,hbl.fi,innehåll,teknik

Fortsätt fråga och kommentera!

30 maj , 2011, 16.38 Johanna Lindfors

 

En stor del av dagen har gått åt att svara på frågor och notera kommentarer som strömmat in via olika kanaler. Folk har twittrat, mejlat, fejsbookat, ringt och använt kommentarstråden på sajten. Nu väntar vi bara på någon som vågar sig hit till redaktionen för att skälla ut oss (eller varför inte överlämna blommor…)!

Många har undrat varför sajten varit så långsam.

Så här svarar Jocke: Allt fungerade inte optimalt från början, men nu har vi förbättrat prestandan avsevärt. Tidvis hade vi många besökare inne på sajten, vilket också gjorde den lite långsam.

Den breda vita vänstermarginalen gör att sidan inte syns i hela sin bredd för några. Varför har vi gjort något så idiotiskt?

Jocke: Sidan är anpassad för datorer med relativt stor skärm, vilket gör att ungefär 16 procent av våra läsare inte kan se hela sidan i full skala. Den breda vänstermarginalen finns där för att vi ska kunna stödja alla annonsformat som är standard i branschen. Vi jobbar ändå på att förbättra användarupplevelsen då annonsplatsen inte är såld.

Många har febrilt försökt komma in på mobilsajten och mötts av felmeddelanden. Varför då?

Jocke: Den är inte riktigt färdig ännu, men senast i morgon (tisdag) ska den vara up and running. Vi håller också på att utveckla lösningar för iPhone och iPad som vi hoppas kunna lansera snart.

Kan man prenumerera på RSS-flöden på nya sidan?

Jocke: Jo, huvudkanalen med alla nya artiklar finns på samma ställe som förut, hbl.fi/rss.xml. Vi har inte alla andra rrs-kanaler uppe ännu. Det kommer flera specifika sådana efter hand.

Och varför har alla gamla länkar slutat fungera?

Jocke: Vi jobbar som bäst på överflyttningen av gammalt material till nya sajten. Vi utreder om det går att fixa så att gamla länkar fungerar.

Och vad ska vi dra för slutsats av det här? Att vi fortsättningsvis har en hel del att åtgärda – men tacksamt tar emot fler förbättringsförslag!

Alla kommentarer hittar du på tråden här!

,

Läs också

6 kommentarer

 1. Henrik skriver:

  Hej, bra val av typsnitt för både rubriker och text!

  Jag skulle nästan dock luta mot ½ em större för den löpande texten i artiklarna. Nu är den snäppet för liten i kontrast mot rubriken och introduktionstexten. Litet för liten för att man skall kunna läsa utan att plira en aning, vilket blir tungt.

 2. Continental Motor Works

  Fortsätt fråga och kommentera! – Under construction

 3. digitalhub.jp skriver:

  digitalhub.jp

  Fortsätt fråga och kommentera! – Under construction

 4. licensedproducerreview.com

  Fortsätt fråga och kommentera! – Under construction

 5. nature.parks.org.il

  Fortsätt fråga och kommentera! – Under construction

 6. everyone loves eDreams

  Fortsätt fråga och kommentera! – Under construction

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *