Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

”Det du vill göra med en ipad är att spela”

28 sep , 2012, 13.17 Maija Hurme

 

Rubrikens citat är av Ken Olling på Katachi magazine som jag skrev om tidigare. I dag talade han här pp SNDS i Köpenhamn. Och jag antecknade. Olling använde ordet play, som både kan betyda spela och leka. Han vill baka in små och stora överraskningar i magasinet, och utmana läsaren att hitta dem.

Olling hade jobbat i tjugo år med både print, webb, interaktiv teve, allt man kan tänka sig på hisnande 83 olika språk. Allt det han lärt sig, säger han, hade han ingen nytta av när han började skapa för ipad. Det är kontakten mellan plattan och handen, touchen, som är viktigt. Det kan se rätt ut och fungera, men om det inte känns rätt är det inte rätt, säger han.

I dag satt vi också och lyssnade med spetsade öron när Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K. Samuelsson talade om tidningens framtid efter alla nedskärningar. Hon säger att nedlagda Svd Insikt var en fantastisk produkt som vann massor av priser. Men den hittade inte läsarna. ”några businesspriser skulle den inte ha vunnit”’ säger hon. ”efter tolv nummer var jag tvungen att döda den här fantastiska produkten”. Men det kommer något nytt för pekplattor. Vad det är, avslöjade hon inte.

Det har också talats om inspiration här, och när jag kommer tillbaka till Helsingfors ska jag göra en lista hit till bloggen om saker jag är inspirerad av. Det blir både illustrationsbloggar, ipadmagasin, animationsappar och barnboksappar. Bland annat.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *