Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Vi blir inspirerade

26 sep , 2012, 14.38 Maija Hurme

 

 

Handmålat på paddan. Emma Evans illustrationer och Max Bergs texter fungerar fint tillsammans i Katachi magazines illustrerade grafik om te.

Handmålat på paddan. Emma Evans illustrationer och Max Bergs texter fungerar fint tillsammans i Katachi magazines illustrerade grafik om te.

På torsdag åker en liten trupp från Hbl, Västra Nyland och Borgåbladet till Köpenhamn för att inspireras av våra nordiska kolleger och intressanta föreläsningar på SND Scandinavias seminarium. Jag kommer att blogga här på Under construction om sånt som gäller design för pekplattor. Bland annat kommer det att bli intressant att höra hur Ken Olling på Katachi Magazine berättar om hur de skapat ett magasin enbart för iPad. Jag har laddat ner ett nummer (numret heter ”From”) av Katachi och det första intrycket var förvirring. Snofsigt som tusan, men måste man faktiskt gömma översiktsscrollen så att man måste lära läsaren ett speciellt handgrepp för att få fram den? Efter en stunds swaippande hittade jag många välgjorda element, bland annat en handillustrerad grafisk presentation av teets historia (te som i det man dricker, inte som i nån ny dititerm) och grafik på vattenanvändningen i världen. Speciellt tegrafiken blev jag så glad över eftersom illustration ligger nära mitt hjärta. Bläck och vattenfärg ser så bra ut på paddan att jag gråter en liten tår över det. Men, magasinet innehåller inga längre texter, vilket gör att helheten blir rätt orolig.

För HBL+ del är enkelhet och läsarvänlighet ledorden i designen. Vi litar på att våra bilder och våra texter är av så pass hög kvalitet att det inte behövs några snurrande animationer för att dölja att vi satsat alla spelbrickorna på design och glömt innehållet.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *