Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Klippa och klistra

27 sep , 2012, 17.49 Maija Hurme

 

Hälsningar från Köpenhamn. Här har vi just lyssnat på Mark Porter, tidigare creative director på Guardian, nu egenföretagare inom tidningsdesin. Branchen står inför stora utmaningar, det är alla överens om. Hur man ska göra för att klara av att hålla läsarna och annonsörerna, det råder det delade åsikter om. Ska man skapa responsivt innehåll, som formar sig till olika enheter som dator, pekplatta och mobil, eller ska man specialdesigna för specifika enheter.

Oftast utgår man från den tryckta tidningen och skapar versioner för dator, pekplatta och mobil. Porter menar att man får en bättre design om man vänder på det och tänker mobil först. Där är utrymmet som mest begränsat, vilket är den största utmaningen. Om man får något att fungera på mobilen fungerar det också på andra enheter.

Roligt var det också att se hur de klipopt och klistrat med riktigt papper under utvecklingsarbetet på Guardians ipadversin. Det har vi också gjort! Jag och Joakim Ekroos klippte, tejpade, drog fram och tillbaka för att kolla in hur vi ville att innehållet på HBL+ ska kunna skrollas. Senare byggde vi upp en mer fungerande dummy med Adobes DPS, som har en lättanvänd förhandsvisning. Men klippandet var faktiskt riktigt skoj det också.

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *