Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Allmänt,hbl.fi,teknik

T minus 7 dagar

23 maj , 2011, 08.25 Joakim Ekroos

 

Gamla och nya sajten körs parallellt nu. Allt redaktionellt innehåll skall alltså matas in i båda systemen. På det här sättet får vi en arbetsrutin med det nya systemet och har dessutom en sajt med aktuellt innehåll när den lanseras.

Vi har fått resultaten av ett ögonrörelsetest där testpersoner skulle lösa vissa uppgifter på sajten, typ hitta kontaktuppgifter för utebliven tidning och dylikt. Resultatet var ingalunda en katastrof. Mycket har vi gjort rätt, men en del grejer upplevdes också lite svåra och ologiska, dom grejerna måste vi tänka om.

Det riktiga användartestet kommer att göras av er. Det påbörjas nästa måndag och det pågår så länge som sajten existerar.

Vi skall försöka fixa de mest kritiska bristerna före vi går live men en del barnsjukdomar kommer sannolikt att förekomma ännu efter lansering. Dom får vi bota efter hand.

Det blir en lång och tung vecka.

Läs också

4 kommentarer

 1. Max skriver:

  Väntar med spänning :O

 2. Bakpappa skriver:

  Kommer det gamla materialet att överföras till det nya systemet? Och hur är det med gamla länkar, kommer de att fungera?

 3. Joakim skriver:

  Vi förköker att migrera i alla fall textinnehållet från de gamla artiklarna. Systemen är så olika att det blir svårt att få t.ex bilder överförda. Länkarna skall har lite samma problem, vi utreder det ännu.

  Vi kommer sannolikt inte att ha hunnit överföra det gamla materialet till måndag.

 4. Miika skriver:

  Äsch, det är väl i sig inget tekniskt svårt bara mängden länkar som är jäkligt stor. Det handlar i princip om att göra följande:

  301-redirecta allt från gammal url till ny (vilket borde vara relativt enkelt då ni har väl en vettig struktur på de nya adresserna) och sedan bara importera all data med hjälp av exvis node_import.

  I sig ingen svår sak, bara mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *