Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

formgivning,hbl.fi,innehåll,Okategoriserad

Varför en ny sajt?

19 maj , 2011, 10.10 Johanna Lindfors

 

Många har frågat varför vi över huvud taget gör om hbl.fi. Duger inte den nuvarande sajten? Nej, det gör den inte. Här förklarar vi varför:

• En sajt mår bra av att leva. Hbl.fi totalrenoverades senast 2007 och fyra år är en evighet i webbsammanhang. Vi vill ha en modern nyhetssajt och då ska den se ut så också. Det betyder också att vi på nya hbl.fi kan erbjuda de annonsformat som annonsörerna vill ha.

• Vi vill ha en sajt som till sin funktionalitet stöder det innehåll vi vill lyfta fram. På nya hbl.fi har vi till exempel möjlighet att skapa stora nyhetsblock då det händer något större – som hockeyguldet. Det har visat sig att det är just den typen av händelser som får folk att gå in på webben, och då vill vi presentera innehållet på ett sådant sätt att det är lätt att hitta.

• Vi vill lyfta fram våra styrkor och ta ett steg närmare varumärket. Medan papperstidningen förnyats har webben fastnat i en gammal design med 90-tals tänk. Hbl har alltid haft en stark bevakning på kultur och opinion, avdelningar vi också kommer att ge mer synlighet på webben.

• På nya sajten har vi lättare att göra tydligare nyhetsprioriteringar och lyfta fram det vi anser vara dagens viktigaste ämnen. Dessutom jobbar vi mycket mer med trafikstyrning i hopp om att locka fler läsare och annonsörer.

• Evolution, men inte revolution. Hbl.fi behöver utvecklas, vilket inte är detsamma som att totalförändras. Vi hoppas därför ni fortfarande kan känna igen oss om några veckor!

,

Läs också

4 kommentarer

 1. Davis skriver:

  Sajter måst utvecklas för att överleva, och HBL.fi är inget undantag. 🙂

 2. Johanna skriver:

  Precis Davis! Och tack än en gång för dina idéer, hoppas du haft nytta av Ipaden!

 3. Thomas N. skriver:

  Kommer insändare i HBL äntligen att publiceras på webben?

 4. Johanna Lindfors skriver:

  Hej Thomas, utvalda insändare kommer att publiceras så man kan kommentera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *