Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Ett plock ur tävlingsbidragen

21 Jan , 2011, 11.08 Johanna Lindfors

 

Tack för alla fina bidrag! Nu har vi hängt upp ett urval av de mest genomtänkta bidragen i vårt projektrum och samlat åsikter i huset. Här ett plock bland idéerna:

Sökningen är viktig – ska vara lätt att hitta och lätt att använda, och allt ska vara sökbart, gamla artiklar osv.

Hbl:s sida ligger inte i mitten av webbläsaren utan till vänster och utrymmet som blir till höger fylls ut med trist färg. Det är säkert någon idé med detta, men det är fult ändå. Kör på en centrerad layout säger jag och placera på så sätt saker rakt i läsarens fokus.

Skapa en ”Min HBL” -inloggning där användaren får välja vilka kategorier som syns i mittenpanelen på första sidan.

Vädret ska man inte underskatta, det är viktigt nuförtiden, och jag ser gärna väderinformation högt uppe på sidan.

Jag har inte förrän idag sett boxen Evenemang som har jumboplatsen längst ner och det är ganska synd för jag hade gärna använt mig mer av Hbl:s sida som informationsplats för olika aktuella händelser.

En annan sak som finns rejält långt ner är ”FNB Online”. Eftersom jag läser tidningen också i pappersform har jag oftast redan sett huvudnyheterna och det jag främst vill läsa på webben är de senaste nyheterna.

På Hbl verkar man t.ex. ha satsat på sociala medier som bloggar, twitter och facebook och det är ju superfint, men de är inte egentligen samlade på något sätt utan man hittar dem lite här och där, och i värsta fall hittar man dem inte alls.

Kanske HBL-web bara existerar som ett tillägg till pappersversionen, inte ett substitut? Vi är säkert många utlandsfinnar som dagligen försöker följa med de senaste från hemlandet. Första sidan borde vara säljande och locka till mera läsning!

Saknar en sökfunktion bland matrecepten!

Viktigast för mig själv – möjlighet att länka till facebook och twitter på ett snyggt sätt.

Gästbloggare skulle vara kul.

Använd stora, tydliga och lockande bilder.

Det skulle vara roligt med familjeannonser på webben samt köp & sälj annonser.

ALLA kommentarer kan rankas. Den som har högst ranking hamnar högst upp, den med lägst hamnar sist i kön. Människor är lata och orkar inte läsa de nedersta kommentarerna. Vill du bli hörd så måste du skriva något vettigt som folk röstar på eller håller med om.

Besökaren ska inte vara bara läsare utan även kunna bidra med material till sajten.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *