Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Pinsamt!

18 Jan , 2011, 15.19 Björn Heselius

 

Jag vet inte hur man kan förklara det här och samtidigt behålla någon som helst trovärdighet.

Vi jobbar nu i början av veckan med den del av webbsajten som beskriver Hufvudstadsbladets produktfamilj. Ni vet, papperstidningen, e-tidningen, mobilapparna och surfplatteapparna som snart ska lanseras. Efter två dagars petande och plockande med navigationselement och beskrivningstexter kändes det som om något saknades. Det tog en stund, men så slog det mig. Jag har glömt webben, hbl.fi, som en del av produktfamiljen.

Pinsamt, riktigt pinsamt!

Läs också

4 kommentarer

 1. Elisabet Service skriver:

  Hej!

  Undrar om ni är medvetna om att de nya e-funktionerna inte funkar bra med Apple och Safari. Om man t.ex. knäpper på ”läs mera” på hemsidan, ser man fortsättningen på storyn några millisekunder. Sedan försvinner den. Tidigare funkade detta bra. I själva e-tidningen är det problematiskt att navigera sedan man laddat det större formatet (som möjliggör läsning). Hoppas någon testar också med Safari för den blir allt vanligare också i Finland.

  Lili från Kanada

 2. Björn Heselius skriver:

  Hej Lili,

  Vi är tyvärr medvetna om problemet du påpekar. Våra sidor fungerar inte för tillfället som de ska med webbläsaren Safari. Problemet uppstod för några veckor sedan och våra tekniska webbutvecklare försöker som bäst få hbl.fi att fungera som den ska igen.

  Förra året besökte 1,1 miljoner Safarianvändare hbl.fi, så det är tyvärr rätt många som drabbas just nu.

 3. Johanna Lindfors skriver:

  Hej, en liten korrigering. Problemet är inte generellt för alla Safarianvändare, det ser ut att gälla bara vissa kombinationer. Våra webbtekniker har kollat igenom en bunt burkar och ingen visar upp symptomen. Däremot vet vi att vissa maskiner har denna spunk emellanåt.

  Kan du Lili bekräfta en artikel-URL som har problemet så kan vi lättare gräva vidare i saken? Vilken version av OSX och Safari gäller det?

 4. Laura Johansson skriver:

  http://www.hbl.fi/text/helsingfors/2011/1/24/w57981.php

  Hittills har hbl.fi funkat bra på min mac och Safari, men nu är det just sådär som Lili förklarar. Ovan länken till den artikeln som åtminstone betedde sig så. Testade två gånger. Och klickade dit från startsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *