Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

44 Hanover Street

2 feb , 2011, 19.48 Johanna Lindfors

 

Vissa dagar finns det hur mycket energi som helst. Trots att vi snart varit igång i ett halvt dygn syns inga tecken på trötthet här i studion hos Palmer & Watson.

Efter timmar av diskussioner och en kort paus för lunch har vi nu kommit till skedet där idéerna börjar ta form på skärm och papper. Ally och Terry sitter fastklistrade vid sina skärmar och filar på skisserna de presenterade i morse. Fascinerade nog är deras tänk inte alls långt från vårt – vissa saker kunde vi genast enas om.

Jag och Björn tog en kreativ eftermiddagspaus, promenerade runt skotska parlamentet och diskuterade följande:

• Vi utgår från känslan att kunna röra vid webben. Det ska vara fingerstort, och gå att klicka på. Det nya sättet att läsa nyheter handlar mycket om upplevelse. Du scrollar med fingret på telefonen eller läsplattan, rör vid bilderna, testar grafiken … ”Känns det inte som om du ville trycka på det där runda i:et som signalerar att vi nu står utanför turistbyrån, Björn?” (se mer i ett senare inlägg)

• Enhetligheten i estetiken är viktig för igenkänningsfaktorn. Det här dyker upp i nästan varje diskussion, oberoende om vi talar skärm eller papper.

• Sajten kommer i allt större grad att bygga på bilder, så mycket kan vi avslöja.

• Andningspauser behövs då man jobbar i ett ständigt nyhetsflöde. Detsamma gäller på en nyhetssajt, tempot måste ändra. Nyhetspulsen ska kunna brytas av block med lugnare innehåll och lättsammare material.

(Fortsättning följer…)

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *