Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Äppelvånda på redaktionen

2 Dec , 2011, 11.52 Johanna Lindfors

 

Hbl:s webbredaktion har inlett ett test där vi lagt två äpplen i en låda och filmar dem fram till jul. Man kan fråga sig varför. Något som skulle bli ett enkelt litet test blåstes upp till ett mastodontprojekt med oanade dimensioner.

Så här gick det alltså till:

Fotograf Weckström fick en idé. Redaktör Holmlund gillade tanken. Redaktör Lindfors blev kontaktad. Fotograf Vilhjalmsson byggde en låda. Teknikstöd Malmberg lånade en dator. Teknichef Fagerholm hittade en mjukvara. Webbutvecklare Hemnell bytte ut datorn. Videoreporter Jarjis hämtade en lampa. Fotograf Vilhjalmsson köpte foliepapper. Redaktör Holmlund plockade äpplen. Redaktör Lindfors gick till butiken. Webbutvecklare Hemnell installerade webbkameran och videoreporter Jarjis riggade upp en ställning för den.

Så långt allt väl.

Men sedan måste lampan bytas ut och lådan byggas om, och reportrarna var lediga och ingen hann ställa frågorna till äppelexperten. Och testfilmen blev flimrig och de köpta äpplena blev uppätna.

Och vid det laget hade de inhemska äpplena redan ruttnat och redaktör Holmlund skickades ut på ny äppelrunda. Och videoreporter Jarjis hämtade en ny glödlampa hemifrån och webbutvecklare Hemnell kodade om webbkameran. Och grafiker Bobacka tittade in och erbjöd grafisk hjälp.

Till sist blev artikeln skriven. Men då hade fotograf Vilhjalmsson tröttnat och webbutvecklare Hemnell börjat sakna sin dator. Och ingen hade kommit ihåg att trycka på play-knappen på filmen …

Men i går – då gick startskottet. Nu väntar vi bara på fler idéer av fotograf Weckström.

(Nedan: Kallis Apple-inkubator)

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *