Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

hbl.fi,innehåll

Många vill läsa om Svenskfinland

26 maj , 2011, 11.44 Johanna Lindfors

 

För en tid sedan gjorde vi en omfattande e-postundersökning bland våra besökare på webben och frågade om innehållet, användarvänlighet och önskemål om sajten. De allra flesta läser vår sajt enligt samma mönster som merparten av webbanvändarna i världen gör. De skumläser, i jakt på något specifikt eller intressant, i medeltal en femtedel av en artikel.

Besökare som är inne på sajten flera gånger per dag letar efter nyheter (både inrikes- och världsnyheter), medan de som är inne mer sällan vill läsa ”om det hänt något i ankdammen”. Efterfrågan på finlandssvenska nyheter och  opinionsmaterial är stor. Däremot kunde folk tänka sig att skära ner på nöjesnyheter och spel. I det stora hela är läsarna ändå nöjda med det nuvarande innehållet.

Många efterlyser också bättre överskådlighet på sajten. De vill ha en enkel, städad och välstrukturerad webbsida.

Hur är det då med prioriteringarna? Då man surfar in på hbl.fi vill de flesta mötas av dagens största brandfackla, en pinfärsk grej, en unik nyhet eller det mest aktuella.

En del vill ha något rafflande, andra något lättsamt att börja med. Och så finns det de som vill ha ”goda nyheter”. Och det hoppas vi förstås kunna leverera i samband med lanseringen på måndag.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *