Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Allmänt,innehåll,teknik

Pusselbitarna på plats. Nästan alla.

15 mar , 2011, 17.19 Joakim Ekroos

 

Läs också

7 kommentarer

 1. Joakim Ekroos skriver:

  Bara framsidan alltså. Inte påstår jag att vi skulle vara på slutrakan ännu.

 2. Tommix skriver:

  Liter för plottrigt för mig, less is more

 3. CDS skriver:

  Var är ingresserna?
  Kommer vi i fortsättningen att kunna mittklicka på blogglänkarna utan att de öppnas i en ny flik OCH i den redan öppna fliken?
  Och, det skulle vara fint att kunna läsa hbl.fi i telefonen! Som det nu är fungerar bara den rumphuggna m.hbl.fi, som dessutom verkar vara kopplad till en slumpgenerator med jämna mellanrum.
  I en vanlig telefon laddar sidan tills den börjar ladda kommentarerna, sedan blir allt vitt.

  Det är synd att klaga men om man inte gör det blir inget någonsin bättre.

 4. Johanna Lindfors skriver:

  Hej CDS! Vi har valt att inte köra med ingresser i nyhetsblocket på första sidan. Istället satsar vi på fler bilder och rubriker så läsarna får en bättre överblick av de viktigaste nyheterna just nu.

  Hela artikeln samt länkar och relaterade texter dyker upp då man klickar på rubriken. Därifrån kan man sedan navigera vidare bland nyheterna.

  Sajten kommer även att finnas som mobilversion, så det blir lättare att läsa senaste nytt i telefonen!

  Tommix, synd att du tycker det ser för rörigt ut, vi har försökt hålla sidan så stilren och enkel som möjligt… Jämfört med nuvarande sajten har vi skalat bort en hel del från ingångssidan!

 5. Hej!

  Som det nu ser ut så tycker jag att den nya designen är rent av gammalmodig. Jag hoppas att den sida som ni nu visat inte kommer att vara den slutliga.

  ”HBL.FI” rubriken är nog snygg men jag tycker att hela navigationsdelen där under ser ut som från förra årtusendet. Varför inte införa lite modern design där?

  Typsnittet ni valt att använda är lite för tungt för läsaren. Jag tycker att typsnittet på rubrikerna på nyheterna borde absolut vara sans serif. Brödtexten på artiklarna kan sedan vara med serif osv.

  Själva layouten på sidan ser helt okej ut. Jag gillar att sidan är centrerad och har ett klart början och slut. Men som sidan nu annars ser ut så motsvarar den inte alls pappersversionen av HBL. Ta lite modell från tidningen och kör därtill in en lite modernare design på grafiska elementen så blir det nog bra.

 6. Johanna Lindfors skriver:

  Hej studerande, tack för kommentarerna! Bra med konstruktiv kritik!

  Vi förhandlar som bäst om typsnittet, så det som syns i mallen ovan är inte det rätta. Navigationsdelen har vi funderat mycket på, har du något bra exempel på en sajt med bra navigationsdesign? /Johanna

 7. svensk skriver:

  Det ser nästan ut som en ripoff på http://www.svd.se (?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *