Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

formgivning,hbl.fi,innehåll

Så resonerar storebror

7 feb , 2011, 11.26 Johanna Lindfors

 

Rätt ofta sneglar vi västerut för att kolla vad grannarna håller på med. I fjol tog Sydsvenskan ett modigt steg framåt på webben och nu står redesignen av Svenska Dagbladets hemsidor i tur. Den nya sajten väntas bli klar i vår.

Projektet har varit rätt hemligstämplat, men i fredags lyfte de på locket och avslöjade att SvD.se ska bli lättare att identifiera med papperstidningen.

Håll handen framför SvD`s logga på dagens sajt. Handen på hjärtat: känner du att du är på Svenska Dagbladet? Eller skulle du kunna vara på vilken nyhetssajt som helst? Ja, vi kan i alla fall vara eniga om att det inte är helt tydligt.

Journalistiskt vilar tidning och sajt på samma värdegrund, båda kanalerna vill förmedla nyheter för vår målgrupp, fördjupa och problematisera skeenden här i Sverige och internationellt.

Men medan tidningen i flera utvecklingsprojekt förfinat och tydliggjort sin grafiska identitet, har SvD.se sett ganska oförändrad ut sedan 2007 – en evighet i webbvärlden.

Vi kunde inte ha sagt det bättre själva. Medan pappers-Hbl fått en ny grafisk profil (senast våren 2009) har webben inte alls utvecklats på samma sätt. Därför ser vi nu över både innehåll och struktur samtidigt som vi byter teknisk plattform.

Gällande logon går SvD över till Svenska Dagbladet på webben. Hur gör vi? Det avslöjar vi om några veckor.

,

Läs också

2 kommentarer

  1. Eva skriver:

    Man bör ha ett kritiskt förhållningssätt även till ”storebror”, om man nu ska använda det uttrycket (jag gillar det inte). När det gäller sådana här saker så är det väl ingen fara på taket, men generellt så ska man inte bara ta efter för det kanske inte alls är bra fast det framställs så och till och med verkar så.

  2. Håkan Mitts skriver:

    Om något var tydligt, så var det att SvD inte bryr sig, om sina läsare alltså. Blogginlägget ni länkade till hade (hela) en kommentar som bland annat påpekade att länken till redesignprojektet inte fungerade. I dag, två veckor senare har ingen brytt sig om att fixa länken…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *