Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Nej, fråga Anka-Trin!

18 Jan , 2011, 09.54 Johanna Lindfors

 

Ett första förslag på struktur finns nu upphängd på väggen i vårt projektrum (som vi för övrigt delar med Lennart på bilden). Sajten ska byggas på fem pelare: 1) Redaktionellt 2) Kundtjänst (prenumerationer, kontakt, wiki, produkter etc) 3) Annons 4) Bloggar/Läsargenererat material, familjebilder, sociala medier 5) Spel & Service, Evenemax, börs & fond etc.

Förra veckan spenderade vi en dag i vårt nya ”kontor” med havsutsikt i nästan 360 grader. Gott kaffe och goda wienerbröd finns till salu. Målet var att skissa upp kundtjänsten på webben. Hur bygga upp en användarvänlig funktion för att prenumerera på Hbl via nätet? Hur få läsarna att fylla i adressuppgifterna så korrekt att postutdelarna hittar rätt?

När det gäller kundservicen inspirerades vi av IKEA:s ”Fråga Anna” och Norrans ”Chatta med eRed”. En Hbl-anka i hörnet som besvarar läsarnas frågor, föreslog Björn? Nej, fråga Anka-Trin förstås!

Vid det laget var ögonen redan tefatsstora av mängden koffein. Vi jobbade så vi svettades, tills vi sex timmar senare märkte att stolarna stod rakt ovanför värmeelementen.

I dag lyder utmaningen: Annonseringen på webben. Det lär bli svårare, finns ingen fulländad att låna idéer av. Däremot finns en massa annonsformat att ta hänsyn till och en massa nya annonsmöjligheter.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *