Följ utvecklingsarbetet med Hbl+ och Hbl.fi

Okategoriserad

Nya kanaler

13 jan , 2011, 10.59 Johanna Lindfors

 

Vad är det som irriterar med finlandssvenskar? Den frågan debatterades på morgonmötet i går i anslutning till tankesmedjan Magmas undersökning och resulterade i en artikel i dagens tidning – enligt traditionellt mönster.

Men däremellan hände mycket mer:

Strax innan Hanna och Camilla gick ut på stan lade vi ut ett mobilfoto av dem på Hbl:s Facebooksida. 32 kommentarer och 77 tummen upp! Webbreporter Janne gick med ut på stan och filmade reportrarna in action och klippte snabbt ihop ett förtjänstfullt videoklipp.

Klippet lades ut på hbl.fi och klättrade genast upp till gårdagens – och hela veckans – mest lästa grej på vår webbsida. Det är kanske inte helt förvånande, fem i topp handlar alla om svenskan eller minoriteter (Sannfinländarna rider in på tvångssvenskan 9/1 , Centern planerar möte om svenskan 8/1, Populär badtur drogs in efter kritik 6/1, Ett nytt svenskt ord om dagen 6/1).

På hbl.fi ser vi även att 79 personer rekommenderat videoklippet på Facebook. Är du inloggad på forumet ser du vilka av dina vänner som gjort det.

I utvecklingen av hbl.fi vill fortsätta jobba med nya kanaler och sociala medier för att öka interaktiviteten, skapa saklig debatt och komma närmare läsarna.

Läs också

2 kommentarer

  1. Anonym skriver:

    När slutar ni kalla det för ”Nya kanaler” eg? Bägge tjänsterna är över fem år gamla och i detta sammanhang (internet & datorer) så är det närmare ett decennium och rejält gammalt.

    Nytt för er kanske men för resten av världen är det nog gammalt skåpmat.

  2. Johanna Lindfors skriver:

    Du har helt rätt, det var inget lyckat ordval i rubriken. Vi talar inte heller om nya medier längre, utan digitala medier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *